Luftvärmepump??

Igår hade vi besök av en luftvärmepumpleverantör som vi bokade upp oss för under Noliamässan. Under en längre tid har vi funderat på ett alternativ till våran direkt-el som inte blir billigare och billigare. Nu har vi god hjälp av vår fantastiska täljstenskamin men denna pump ska visst också kunna hjälpa till att sprida värmen också.

Efter en del diskussioner på placering, effekt, kostnad mm är nu bollen vår. Eftersom det är ganska mycket pengar för denna lilla "låda" så har vi väl inte bestämt oss riktigt än men det är helt klart att något bör vi göra för framtiden.

Är det någon av er bloggare som har luftvärmepump? Är ni nöjda? Är tacksam för många åsikter!

Kommentarer
Postat av: Eva

hej, vi har en luftvärmepump som vi köpte för ca ett år sedan. Vi är väldigt nöjda. Men vi kan väl inte riktigt räkna på hur mycket vi tjänar ännu, eftersom de gamla sifforna är baserade på förra ägaren. Fast det verkar vara en mycket god investering för vår del. Vi känner också att vi fått en skönare värme i huset, golven är varmare. Tyvärr är den inte den snyggaste lådan man kan ha på huset, speciellt för oss då vi inte har så stor fasad. Ha det gott

2008-08-29 @ 07:57:55
URL: http://tapeterochteak.blogg.se/
Postat av: Lizaloop

Direktel är inte kul!

Vet flera som har luftvärmepump som är otroligt nöjd, men om ni kan sätt den inte i vardagsrummet..för den låter faktist lite och man kan bli smått less!

Vi borrade bergvärme här i våras, är än så länge hur näjd som helst, men vi får väl se i vinter när minusgraderan kommer :)

2008-08-29 @ 10:31:05
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Lissan

Vi har haft luftvärmepumpen två vintrar nu. Första året sparade vi 6000 kr. Har funkat bra, bara man dammsugar filtret med jämna mellanrum. Det har ju varit två relativt milda vintrar och det är ju bra för dem med luftvärmepump. Vi har bara behövt använda elementen i pojkarnas rum. Få se hur det går i år om det blir många dagar under -20 grader. Grattis, förresten! Jag såg dig i tidningen!

2008-08-29 @ 19:01:03
URL: http://mammafarg.blogg.se/
Postat av: Sara

Vi äger en Fujitsu Nocria som vi är otroligt nöjda med. Vi har direktel och har sänkt förbrukningen med ca 40%. Nu har vi den i hallen och har en öppen planlösning. I vintras när det var så många kalla dagar, kunde den ändå hålla värmen väldigt bra. Våra bekanta, som har "Sverigepumpen", dvs. Panasonic klagade på att dom fick stödvärma med elementen. Pumpen orkade inte riktigt att hålla värmen när det blev kallare än -22.

När vi skulle köpa pumpen, var vi hos olika säljare som ville sälja sitt "eget" märke och talade varmt om de. Dom visade oss listor, som sades vara från samma källa, men listorna såg olika ut. Deras eget märke var alltid i toppen. Märkligt! Då började vi undersöka saken själva och fick kontakt med det här företaget som hade gjort dessa undersökningar på alla slags pumpar i världen. På dessa listor fick man med märken som säljarna inte hade med i sina listor, som dessutom låg högre än deras egna märken. Då snubblade vi över "vår" pump, Nocrian. Den var en av de övre på listan och testerna visade att den pumpen klarade lätt -35 grader. Det fick den bevisa den här vintern :). Nu säger jag inte att våran pump är bäst i världen, bara att ni ska ta er tid och undersöka själva och välja en pump som passar ert behov. Lycka till om ni inte hunnit göra ert val. :)

2010-09-11 @ 23:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0