Lampor och textilier

Sedan en tid tillbaka har vi sakta men säkert tagit in lite nytt sortiment på jobbet. En liten textilavdelning med textilier från Arvidssons och Mimou som bara säljs på beställning.Foto: Privat

Längst in i butiken har vi också startat upp en liten belysningsavdelning. Nu är jag ju visserligen jävig men jag tycker att det är värt ett besök om man vill hitta snygga och prisvärda lampor.

I bakgrunden ses tapeten 9 Selvas från Midbec-en av mina många favoriter.Foto: PrivatFoto: Privat

Här hämger lampan Newton som är uppbygd av dessa metallband. I bakgrunden syns lampan Note. Riktigt fina!

Lisa Bengtsson

Lisa Bengtsson, född i Gnosjö 1981, är grafisk designer och mönsterdesigner. Lisa Bengtsson är utbildad vid Bergs School of communication i Stockholm. Studierna avslutades med examensprojektet, tapeten "Familjen", som fick stor uppmärksamhet och blev hennes genombrott. Hon har även formgivit tallrikar och tapeter som distribueras till 15 länder. Lisa Bengtsson har även gjort mönster för de svenska företagen  Mairo, Björklund & Wingqvist och Parafon.

Tapeten Familjen
Foto: lisabengtsson.seTapeten Svärmor, för alla skoälskare
Foto: lisabengtsson.se


Lisa Bengtsson har även designat för Parafon. Deras inredningsprodukter är ett komplett undertakssystem som uppfyller högt ställda krav på såväl ljudabsorption, brandsäkerhet, miljö och estetik.Takplattan Kalas
foto: Parafon.se


Efterrättsfunderingar.....

Hoppas att er jul varit lika lugn och skön som vår. Vi firade med min mamma och pappa och min svärmor här hemma hos oss. Jättetrevligt tyckte alla, även barnen som är vana att fira med ganska många släktingar med barn. Nu var det så lungt och skönt att vi hann med det mesta vi ville, julfika, julmat, Kalle Anka, Karl-Bertil Jonssons jul, tomten, klappar, godis, spel mm

Nu när själva julhelgen är över börjar man se fram emot ett nytt år. Detta nya år kommer vi att fira tillsammans med tre andra familjer. Dessa familjer brukar vi fira med och i år är det vår tur att hålla efterrätten. Har lite tankar runt detta men inte spikat nåt.......tror jag.......Just nu lutar det åt att jag gör en vitchokladmousse med bär som jag smakat hos min kollega en gång. Väldigt god! Eller så får det bli en panacotta som min svägerska varit snäll och skickat recept på.
Har du nåt tips på en god efterrätt så tar jag tacksamt emot alla tips!

På tal om tips så vill jag passa på att tipsa om två bra köp (om det finns kvar några pengar så här efter jul vill säga)
enligt mej:

1. Friskvårdskompaniet  säljer träningskort väldigt förmånligt just nu. Köp två och betala för ett. Jag och min kompis M har passat på att köpa var sitt så kanske vi tar oss i kragen och utnyttjar det då man lagt ner ganska mycket pengar på det.

2. ABBA singstar! Hur kul får det vara?!

I morgon blir det hockey för hela slanten. Min mellankille har hockeycup från tidig morgon till sen kväll.
          Heja CHC!!!


Inför julklappslekenNu är den hyfsat klar. Min godiskrans som har tagit en del ork ur mina fingertoppar. Egentligen skulle denna krans ha varit fylld med mer godis, men jag blev ganska less så jag bara bestämde att så här fick den duga. Denna krans kommer att vara en av många julklappar som vi ska använda i morgon kväll då vi har vår årliga grötmiddag och julklappslek tillsammans med våra vänner familjen S. Barnen längtar så de knappt kan bäja sig och jag håller med den, denna kväll är RIKTIGT trevlig.

För övrigt har denna dag inneburit skjutsning på två hockeyträningar, besök av min systers familj som kom på skotern och ett besök av min mamma och pappa, stykning av dukar, julklappsinslagning, promenad med förkylda ben och ett besök på Trädgården här i Ursviken, vilket kan rekomenderas. Hon som äger den har i år öppnat en gårdbutik med massor av julinspiration. Supermysigt och väl värt ett besök!

Ett litet inköp blev det, nämligen denna gran...................................

I morgon bär det av till frissan med två av mina trollungar. Inte så populärt hos den ena av dem, men jag tror att han inser att det behövs då han väl sitter i stolen.

Ha en skön julveckostart!

HusbyggeIkväll har jag och barnen gjort ett pepparkakshus. Tja, min man tycker inte att vi gjort det efterom jag köpt ett färdigt. Normalt är det P som tillverkar husen från en bit deg, men i år har inte tiden funnnits så då fick det bli en färdig variant. I morgon återstår lite piff runt huset.
På tal om hus så tror jag att det blev en kväll med temat hus då jag tänker efter för min plåtburk i form av ett hus har också fått lite påfyllning i form av stearinljus.

Nu känns det som om jag bör lägga mej och kurera mej. Har blivit såååå snuvig och hoppas att morgondagen ska innebära mindre snytning för jag börjar se ut som Rudolf med röda mulen......

Ha en skön natt!

God Jul & Gott Nytt År!önskar jag er alla!

Nu var det riktigt länge sedan jag närmade mej datorn i syfte att blogga. Jag har minsann varit sugen, men tiden har inte funnits. Nu hoppas jag att ett jullov kan ge mej lite mer tid för detta.

I morgon jobbar jag min sista dag innan jul, sedan kommer jag och min man att jobba lite omlott så att barnen får ett långt lov. Man märker att de behöver ledighet nu.

Hoppas bara att vädret blir ett annat för inte är det kul med detta slaskande och halka och en termometer som visar plus 3 grader nästan hela dygnet.

Ha en skön kväll!

Lampan AntheaFoto: Lånat från nätet

Hur snygg får en lampa vara egentligen?

Francesco Bonamico och Marina Toscano har formgivit en ny lampa för italienska Firme di Vetro.  Anthea är tillverkat av pressat och polerat glas som reflekterar ljuset ut it rummet. Lampan finns att få med olika hängsmycken. Det är bara att välja och vraka. Frågan är bara om börsen tål det, men att njuta med ögat är ju alltid tillåtet.

Ha en skön tisdag! Själv är jag ledig och ska försöka göra lite saffransbröd tillsammans med bulldegstokiga W.


RSS 2.0