Längtar!På måndag till veckan åker jag och min man till Stockholm på en "egen" liten semester. Vi ska kombinera min 40 årsdag med en 15 årig bröllopsdag. Det känns jättekonstigt att åka utan barnen för det har aldrig hänt de senaste 11 åren. Jag ska försöka att njuta och glömma hemmet dessa tre dagar, men lätt blir det nog inte...............

Fast nu ska vi inte se framåt så långt som till måndag utan nu är det husvagnspackning som gäller för till helgen åker vi till Luleå. Äldste sonen spelar fotbollscup där så vi hoppas att solen fortsätter att lysa!

Nu är de klara!


Äntligen är mina trädgårdsfåtöljer klara. Det var lite pilligt att få färg överallt, men

GaragestädningDen årliga garagestädningen har infunnit sig. Tänk att det kan gro igen så enormt under ett kort och snabbt år. Hittade dessa gamla färgburkar som fick bo kvar på en enslig hylla. Tycker att de är rätt charmiga så de slapp soptippen för dem denna gång, men man vet inte riktigt hur det blir vid nästa urstädning.

Ser nu mest fram emot att få detta gjort och kanske kunna börja om att göra silversmycken på min lilla arbetsbänk som hittills har varit belamrad av diverse skrot.

Ha en solig och skön onsdag!

City Lights

            
                  

Ja, nu har jag haft semester i 1,5 veckor och kan inte låta bli att kika på tapeter på nätet. Dessa tre bilder är hämtade ur kollektionen City Lights och den har funnits en tid, men less på den har jag inte hunnit bli. En mycket användbar kollektion som finns i många flera färger och mönster och en väldigt fin lyster som ger fina effekter.

Målar & målar.Är mitt i målningsarbete med mina trädgårdsfåtöljer som jag tidigare inte riktigt visste vilken färg jag skulle ge. Jag visste bara att de skulle bli djupgröna och det är ju inte allt för lätt att hitta en färdig kulör som ska se ut som man hade tänkt sig så jag gjorde en egen. Jag utgick ifrån en färdig idékulör på jobbet och gjorde sedan om receptet så den nästan blev som färgen i mitt huvud såg ut. De flesta som sett färgen i burken har rynkat på näsan och tyckt att ...-vad blir det för ena militärfåtöljer? Och det kan man ju fråga sig, men nu när den ena fåtöljen nästan klar känns kulören jättebra. Så jag tror att jag är rätt nöjd trots militäranknytningen. Återkommer med bilder då de är helt klara.

Ha en skön söndag eftermiddag!

GardinbyteHar så här mitt i sommaren bytt gardiner. För ganska länge sedan köpte jag tyget för att göra dessa gardiner, men tiden bara springer iväg så aldrig blev det av. Till min stora lycka så erbjöd sig min mamma att sy dem och sent i går kväll hängde jag upp dem. Jag är nöjd med resultatet. Det känns kul med lite mer tyg i fönstret nu efter alla dessa paneler som absolut fortfarande är fina, men ack så less jag känner mej på dem. Panelerna kommer fortfarande att finnas i vårt hem med på alda ställen.

Fick mej ett gott skratt då jag la in denna bild. Vad fort man blir hemmablind! Jag har inte riktigt tänkt på blomkrukan som står till höger i bild. Den gula. Inser ju nu att den är inte alls speciellt snygg. Ska till stan i morgon och bör nog kolla på en ny.

Fibril aktivitet

Visade i går bilder på vårt gamla och vårt nya altanräcke. Nu har barnen lagt beslag på det gamla som låg färdigt att köra till soptippen. Det är så kul med denna energi och initiativförmåga!
I dag sitter räcket på deras gång mellan kojorna ca 2 meter upp i luften. Detta projekt som de nu hållit på med i flera år verkar aldrig ta slut. Varje år tror vi att de tappat viljan och orken att bygga vidare, men nya ideér kläcks och nya våningar eller broar byggs. 

Hoppas att ideérna och energin aldrig tar slut!

Nu börjar det närma sig.

Ett av sommarens projekt är att byta räcken på altan, balkong och bro. Tidigare hade vi ett räcke som var utsågat i runda former, vilket jag aldrig riktigt gillat. Detta räcke har nu sett sina bästa dagar och ska alltså bli nytt. 


Det nya räcket kommer att endast bestå av raka pinnar. Gillar det raka och enkla. Första sektionen är nu klar och hittills känner jag mej nöjd. Jag hoppas att även helheten kommer att bli bra då allt är klart .

Tanken var att vi skull hinna byta alla räcken i sommar, men tiden rinnner iväg fort. Troligen hinner vi inte allt i sommar men vi är i alla fall en bra bit på väg. Hade varit kul om det var klart till min födelsedag. Vi får väl se.

Lite mer sovrumI kväll kändes det för första gången i sommar lite mörkt inne. Tände då vår belysning ovanför garderoberna i sovrummet, vilket var ganska länge sedan jag gjorde.  Denna ynka belysning som själv inte direkt ger så mycket för rummet, men ganska mycket för helheten. Gillar verkligen småbelysning!

Sååå less!I går blev vår yngste son sjuk igen. Tredje feberomgången på fem veckor. Ca. 39 grader och spak. Som vanligt. Fattar inte varför han blir sjuk hela tiden. Måste nog kolla med sjukvården......
Hittills har min sommar varit klart under godkändstrecket. Summering: Regn, feber, jobb, feber, blåst, regn, feber......och lite solsken därimellan.  Nej, fy hur jag låter. Mej är det inte synd om egentligen utan det är ju lille W som inte vill vara frisk utan blir bara tunnare och tunnare för var dag som går. Febern tär. Nåväl nu ska jag sluta klaga och titta ut lite på solen som för ovanlighetens skull skiner i dag.
Ha en skön onsdag!

En ny vedkorgFOTO: ÅHLENS

Vi skulle verkligen behöva en ny vedkorg. Vår gamla är verkligen gammal. Den är knölig, bucklig och trist. Frågan är om denna vedkorg är lite för "gles" i botten. Det lär ju bli ganska båssigt i anslutning till den och redan nu dammsugar vi ständigt tycker jag. Jag spanar nog vidare om det finns fler alternativ, men snygg var den så jag får nog ta en tripp till Åhlens och titta på den

Första semesterdagen


FOTO: HAVE2HAVE

Och regnet det bara öser ner.......
I dag är min första semesterdag och himlen är öppen. Det har riktigt öst ner hela dagen och tydligen ska det fortsätta till i morgon. Hoppas vädermeterologerna har fel. Nu ska jag och min yngste son tillsammans med hans kusin som är här på besök åka till biblioteket och se om vi kan hitta lite läsning. Det verkar ju vara det enda rätta denna regniga sommar.
Ha en skön mån

Trött!Känner mej för tillfället helt slut. Just nu är jag inne i en väldigt intensiv arbetsvecka och måste ju faktiskt erkänna att jag ser fram emot söndag då jag går på semester igen. Har ju redan varit ledig lite grann och nu ska jag vara ledig fyra veckor ända tills skolan börjar om för barnen. Det ska bli sååå skönt. Hoppas bara att sommaren kommer då så att vi kan åka till stranden ofta.

På tal om trött så tänkte jag passa på att visa lite bilder på vårt ganska nya sovrum. Det är ganska precis ett år sedan vi var mitt i byggnationerna.Riktigt nöjd är jag med vår fondtapet som sätter en liten "punkt" i nedre plan. Det är också roligt med en tapet som  så lätt går att kombinera med många olika accentfärger. Just nu är det limegrönt som får pigga upp det hela.

Sov gott och ha en bra dag i morgon!


VäggdekorerKänner mej lite sugen på någon väggdekor. Vet inte var jag ska ha den men vissa är ju rätt fina. Till veckan får vi hem dem på jobbet så då får jag väl ta mej en närmare titt på dem .Någon med erferenhet av hur bra de sitter uppe?

Vuxenpoäng

I går kväll var jag ut och åt tillsammans med mina ungdomsvänner. Vi fyller alla jämnt i år och har hittills hunnit med tre restaurangbesök för att fira. Under middagen i går berättade en av tjejerna att hon hade varit på bio alldeles själv en kväll och att en bekant till henne sa att det samlar man vuxenpoäng av. Jag som inte alls hade hört talas om detta uttryck blev lite nyfiken.......Vad är det mer som ger vuxenpoäng?

Kanske grönt?

        

Tog fram min bästa kompis i dag för att försöka bestämma vilken kulör mina trädgårdsstolar ska få. Som vanligt så hittade jag inte den kulör jag hade en bild av i huvudet så jag blandade till en egen variant i dag på jobbet. Har fått för mej att de ska vara mörkgröna, ganska "djup" färg. Dagens blandning är jag bara halvnöjd med, men kanske det känns bättre då hela stolen fått den färgen. Nu har jag endast provat den på en liten yta. Några tips på någon snygg mörkgrön kulör?? 


                                                                                                           
                 
Det var fler som var sugna på grön färg i dag. Mina tre pojkar började på en målning av deras koja.     
Några till dagar kommer det allt att ta för kojan  är numera ett flervåningshus, men kul har de.

                                                                                     
Byggare BobMin man som jag numera kallar Byggare Bob kämpar på med nya bron in till vårt uthus.

Förra sommaren byggde vi ut vårt hus med ett nytt sovrum och gjorde om planlösningen på övervåningen, vilket vi är så nöjda med. Vad som nu återstår är utsidan med allt vad det innebär med markberedning, plattläggning och nya broar. Tur att jag lever med en händig man som gärna jobbar!

Vad vi hittills åstadkommit runt utbyggnaden känns bra. Jag gillar blandningen mellan hällor, runda fina små stenar och fyrkantiga markplattor. Nu känns det spännande att se hur slutresultatet blir med trappen in till uthuset som kommer att ta en ganska stor bit av ytan mellan husen. Hoppas det blir bra!

Fotboll

I


kväll var det tänkt att vi skulle åka och se svenska damlandslaget i fotboll möta USA, men tyvärr blev jag och två av pojkarna hemma eftersom de blev sjuka i em. Min äldste som som är den som hade sett fram emot detta mesta av alla här hemma var riktigt ledsen då han kände att han inte skulle orka. Min man och mellankillen åkte och vi andra ser matchen på TV istället. Nu i halvleksvila så ligger Sverige under med 0-1, vilket vi hoppas att de gör nåt åt i andra.

Ha en skön lördagkväll!

Tror jag ska göra ett inköp.....

Under vår semester förra veckan hittade jag ett fint Marimekkotyg på en inredningsbutik.

Tror att det skulle bli fint bakom vår soffa i vardagsrummet som behöver en liten färgklick tror jag. Tänkte att jag kanske ta en mönsterrapport dvs. 143X143 och gör en typ av "tavla".

Någon som kan tipsa om nåt annat snyggt tyg?
Vilken sommarvärme

             I dag har verkligen sommaren kommit. 26 grader i skuggan vid 17-tiden. Sååå skönt. Har i dag varit på ett eftermiddagsfika hos mina föräldrar. Jättetrevligt. Därefter skjutsade jag iväg våra två äldsta pojkar till några kompisars stuga. Där kommer dessa två förväntansfulla killar att övernatta tills i morgon. Kul för dem med en massa bad och fiske. Precis det som de gillar bäst. Och lite mysigt att få vara hemma med vår yngsta son alldeles själva. Det händer inte ofta. Ha en skön torsdagkväll och njut av solen!Ett av sommarens projekt
                                 I dag hittade jag mina gamla trädgårdsfåtöljer som jag fått av min morfar som hans pappa gjorde för väldigt länge sedan. Just nu är de ganska slitna slitna i både färg och stabilitet, men otroligt snygga till formen tycker jag. Jag tänker  att detta får nog bli sommarens projekt så att de till slut kan få en fin plats i trädgården. Frågan är bara vilken kulör de ska få när jag skrapat dem färdigt. Kanske djupgröna......


Dagens lilla planteringNågon trädgårdsmästare är jag minsann inte , men det är väldigt kul att göra lite små planteringar som får växa till under sommaren. Vet inte vad som hänt........jag har aldrig tidigare gillat orange, men nu känns det som om jag dras till det oranga och så fick det nu bli i min lilla plantering om jag gjorde i en zinkbalja som jag fått av min mormor för många år sedan. Jag gillar verkligen baljan som passar så vid entregången till huset.

Mitt första trevande steg mot bloggandet.

Med lite pirr i magen hälsar jag er välkomna till min blogg som kommer att handla om mitt stora intresse - inredning, men också om allt annat som livet har att erbjuda, så än en gång Välkomna!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0