Nu är jag igång!Har nu påbörjat mitt lilla miniköksprojekt. Ska byta kakel och tapeter. Känns som ett litet och greppbart projekt. Eftersom det inte finns så mycket tid över har jag bestämt att detta får ta den tid det vill, nästan i alla fall. Till jul ska det vara klart. Så i går kväll satte jag igång och tog hammaren i ena handen och skruvmejseln i andra och vips hade nästan allt kakel hamnat i skrotbingen. Det gick förvånandsvärt lätt att ta ner det. Fortsätter nog med hackandet i morgon om jag hinner för jag jobbar långdag och då är det inte mycket tid över på kvällen då man fått isäng barnen, men som sagt........det får ta den tid det vill.
Nu ska jag inta soffan för att titta på hockeykväll med resten av familjen.

Snygga tyger!

Njut av dessa snygga tyger från Harlequin som alla går att kombinera med snygga väggar från samma leverantör.              
             Ha en skön kväll!       

OctupusFoto: Annah

Vill bara visa min systers lampa som de köpte för ca ett år sedan. Octopus var namnet på denna skönhet. Ju mer jag ser den ju snyggare blir den. Jag hoppas verkligen att min syster och svåger  blir lika fort less på denna som de blev på förra lampan. Det skulle innebära att den snart åker ut och då hoppas jag att den landar hemma hos oss som alla deras avlagda kläder gör..........kanske detta var ett litet tips till syster yster........you never know!

Själv skulle jag väldigt gärna byta ut vår kökslampa. Den är absolut inte ful, jag är bara less på den. Skulle absolut kunna tämka mej en PH5 plus. Här kommer några bilder på favoriter.....


PH5 Plus                                              Tejl                                                                              
                          

Foto: Lamplagret                                  Foto: Svenska hem
Stereo                                                 Mysinge pendel

                   
Foto:Elbutik.se                            Foto: Belysningsdesign
Ha en trevlig helg!

Mitt sista höstinlägg........kanske :)Kan bara inte låta bli att föreviga årets vackraste årstid- HÖSTEN!

I onsdags då jag var ledig tog vi oss en promenad i det vackra vädret och det är klart att kameran fick hänga med.
Det är bara att njuta av det vackra för nu närmar sig höstens stormar och vips är alla löv på marken.


Man kan ju inte påstå annat än att man blir glad av alla färger som slåss om utrymme så här års!Alla foton: Annah

SagaFoto: Tapet.se

En ny kollektion i höst från Decor maison är denna. Kollektionen heter Saga och är en fantasifull och retroinspirerad kollektion från sagans värld.  Gillar den verkligen då den inte påminner om något annat. Kommer säkert att bli en hit denna höst tror jag.Foto: Tapet.se

Vem vill inte ha älgar på väggen.....

Hösten är här!Foto: Annah

Som hos alla andra måste nu vintern förberedas. Trist men sant! Visserligen är det ovanligt varm och skönt på dagarna nu men vi vet ju alla vad som komma skall. I veckan har jag en "bra" arbetsvecka. Jag är ledig både tisdag och idag onsdag och hade då tänkt hinna med lite utepyssel mellan alla de vardagliga betyren. I går fick sommarens vissnade blommor åka till komposten och nya planterades istället.Foto: Annah

På baksidan av huset som egentiligen är vår framsida finns dessa blommor i en rabatt. Gillar dem verkligen då de blommar nu då allt annat gett upp.
Foto:Annah

Det som gjorde mest ont att ställa undan var nog trädgårdsmöblerna, men jag tror att de mår gott av att slippa stå ute i kommande höststormar och regn. Kvar på altanen fick endast våra fula plaststolar bo kvar ifall man skulle vilja landa på baken en solig dag som denna.

Hur långt har du kommit i höststöket ute?

Ha en skön onsdag!

Trappen är klar!Foto: Privat

Ja, nu är trappen äntligen klar. Mycket knåpande har det varit, men absolut värt det. Nu längtar jag bara tills jag kan sätta i gång med väggarna i köket. Är bara så velig om jag ska tapetsera eller måla........jag är ju verkligen en tapetmänniska, men inser ju att det skulle vara extremt enkelt att måla och lite tapet kommer jag att sätta i köket hur som helst så helt tapetlöst blir köket inte.

Är ni andra tapetmänniskor eller gillar ni målade väggar?

En liten resumé från dagen: I dag kom min äldste son hem med en lätt hjärnskakning efter en krock mitt i leken kurragömma med dunk på lunchrasten. Riktigt illa tog det för F har klagat på huvudvärk och lätt illamående hela dagen, men stackars kompisen som hamnade på lassa i natt på observation. Tänk att en skallkrock under lek kan ta så hårt. Hoppas kompisen ska krya på sig snart. Själva har vi lovat sjukvården att vi ska väcka vår son lite nu och då i natt för att höra så att han mår bra.

Sov gott och ha en skön tisdag i morgon!

SplashDå jag fyllde år fick jag sex nya FilippaK muggar, men två av dessa hade jag redan så därför gjorde jag ett byte till dessa muggar "Splash". Vet inte om jag riktigt har förlikat mej med detta mönster, men det är ju kul att äga två av alla svart/vita som finns så nu står de i hyllan tillsammans med de andra 8.

Ha en skön söndag! Jag äker till Älvsbyn på en hockeycup ska bara leta fram täckbyxorna först. Huuu!


Gammalt och nyttFoto: Privat

Som jag tidigare berättade så är jag mitt i mitt oranga liv. Mina ögon bara dras till allt orange.
Denna vas fick jag av min mamma som fått den av sin mamma. Tidigare tyckte jag att den var si så där, men nu tycker jag att den är helt underbar. Den piggar verkligen upp med sin färg och sin form. Hoppas att den håller i all evighet!

I bakgrunden syns min skärbräda "Puls" från Spira som är ett av de nyaste tillskotten här hemma. Fick bl.a. den då jag fyllde år. Mycket fin!

Ha en skön helg! Själv jobbar jag i morgon, men ska börja dagen vid sjutiden i hockeyhallen med ett föräldragruppsmöte under tiden killarna tränar. Jääääsp!

STÖD UTSATTA BARNSåg på Wickes blogg att vi bloggare kan hjälpa till att stödja utsatta barn i världen och självklart vill jag göra det!

Haka på ni andra också. Det ända man behöver göra är att länka till Uppdrag barn så får de 20 kronor av Vattenfall för det.

Många bäckar små........så häng på!

TOA & AFoto: Privat
Foto: Privat

I tisdags var jag och min kollega på en liten inspirationsresa till Örnsköldsvik och Umeå. I samband med lunchen hann jga titta in som hastigast på Village. Jag tror att jag skulle kunna strosa runt där hur länge som helst. Verkligen fina saker. Kanske beror det till viss del på att vi inte har en renodlad Villagebutiken här i stan så när man väl besöker en så känns det så nyttoch inspirerande. Nåväl.....jag köpte dessa bokstäver. Toa till toadörren så klart och nyckelringen i forma av ett filtA till mej själv.

Jag samlar på........ikeakataloger och har precis satt in pengar på en kvinnas konto för 6 kataloger som hon ska skicka hit upp till Norrland och förhoppningsvis till min postlåda.

Jag älskar verkligen dessa kataloger. Det är så kul att titta i dem och minnas möbler och belysning mm som fanns hemma hos mina föräldrar när jag var barn.

Så har du någon IKEA-katalog som du vill slippa så är det bara att höra av sig. Jag kan offra mej :)

I morgon ska jag och min kollega Eva åka till Ö-vik på en inspirationsresa. Förhoppningsvis blir den givande och vi kan därefter fulla med energi jobba vidare med våra "utvecklingsprojekt" på jobbet.

Ha en skön kväll!

Jag blir glad.....

av mycket, vilket jag ska försöka återkomma om lite nu och då i min blogg.

I fredags fick vi två lådor med tapetavsnitt från Osborn & Little. Både nya och gamla. Då jag öppnade dessa lådor så kände jag att jag blev alldeles lycklig i hjärtat. I leveransen fanns både prover på tapeter jag inte tycker är fina och på sådana jag verkligen gillar, men det roliga var att alla gjorde mej glad. Tapeter är ju fantastiskt! Eller vad säger ni mina vänner.......

Ha en skön natt!

   
Folia


Walk in the park
                                                                                       
  
Wintage II

 
  Folia

Alla foton från Osborne & Little

Sakta men säkertFoto: Privat

Arbetet med trapprenoveringen går vidare. I förrgår då denna bild togs saknades det fortfarande lite målning som idag är gjort. Skönt för det är rätt pilligt och tidskrävande.

Har länge letat med ljus och lykta för att hitta någon som har en trappkompass eller vad det nu heter att låna ut och till slut gav sökandet utdelning. Denna kompass ska hjälpa oss att hitta rätt vinkel på alla hörn så att trappsteget blir rätt utsågat. Lite bökigt att få det snyggt, men tids nog ska väl även detta projekt bli klart. 

På bilden kan man se att trappsteg nummer två var konstigt nog det steg som först fick bli klart. Det är som i vinter-OS, man kan inte skjuta på första tavlan i skidskytte utan man måste börja på andra för att sedan skjuta på den första sist......... :)

Ha ett skönt veckoslut!

Grove Garden 03Som jag tidigare berättat så ska vi få vårt golv slipat och omlackat p.g.a en reklamation. När dessa golvlackarherrar kommer hade jag tänkt passa på att byta kakel och tapetsera om. Oj, vad jag funderat....vitt kakel, grått kakel, grafitfärgat kakel, stavar, fyrkanter, tapet, färg.........ja frågorna har varit många men efter mycket vånda och funderingar har jag nog bestämt mej.

Just nu lutar det åt att vi sätter ett vitt kakel 10X40 vid köksinredningen som är vit. På väggarna blir det nog väldigt ljust, troligen vitt, ev målat med Harmoni väggfärg (för att göra det enkelt) som är den enda väggfärg jag skulle kunna tänka mej. Gillar den helmatta ytan som nästan påminner om en putsad väggyta.

För att ge köket lite färg så sätter vi nog denna tapet från Osborne och Little på väggen vid barbordet. Tapeten kommer från 2006 och har ju alltså funnits en tid, men less på den blir jag inte. Har mest beundrat den svarta tidigare, men upptäckte förra veckan att denna färg som heter 03 är riktigt fin. En mild blå/turkos bottenkulör med grå/svart/vita fåglar. Denna bild gav inte riktigt rätt färg för i alla fall i min dator ser fåglarna nästan lila ut.

Tänkte mej att det var enkelt med en vit bas och en trevlig tapet vid barbordet. Detta innebär ju att jag lätt kan byta ut barbordsväggen om jag känner för det. En röd vägg till jul.....en gul till påsk.... :)

Eftersom vårt hus i dag är ganska beiget så känns det extra kul att sätta lite mild färg på den vägg man ser först när man kommer in i köket. Jag jobbar ju ändå i en färgaffär så hur tråkig som helst får man ju inte vara tycker jag. Om jag ska erkänna så är jag ganska less på allt beigt så jag hoppas att detta ska pigga upp oss och våra vänner när de kommer till oss.

Återkommer då köksprojektet  är i gång.

Ha en skön tisdag i morgon, själv är jag ledig! Hoppas på sol i massor!

Ett måste!


Nu då skola och alla träningar dragit igång för barnen så måste jag få tipsa om ett måste i alla hem som gillar bananer. Detta bananfodral är helt fantastiskt! Ni kan ju tänka er hur en banan ser ut efter att ha legat i en trunk tillsammans med skridskor och skydd i mängder. Jo, som en mosad banan och jag tror inte att jag har unika barn som vägrar stoppa denna brunmosiga banan i munnen utan då är de hellre hungriga. Fordalen köpte jag online på mixo.se och prislappen var 69:- plus frakt. Absolut värd varenda krona tycker jag!


Nu är den beställd!Nu har vi äntligen bestämt oss för om och vilken mm. Det blev en Sanyo värmepump som vi kände skulle passa oss bra. Tyvärr är den lite dyrare än de andra, men vi fastnade för att den var minst lika bra som en annan av samma märke, men mycket snyggare. Denna mannick ska ju ta ett ganska stort utrymme ovanför ytterdörren så jag vill ju att den ska se hyfsat trevlig ut. (Om nu en värmepump kan se trevlig ut vill säga) Nåväl, om man lättade på börsen lite extra och lade upp 2000 extra så fick man denna skönhet :) Vi slog till och väntar nu med spänning på att de ska höra av sej, men det kunde visst ta ca tre veckor så vi får nog vänta med väntandet ett tag till.

Ha en skön lördag! Själv åker jag snorig på jobbet för en trevlig lördag tillsammans med all kunder!

Kyckling och svartvinbärsblad

Här kommer receptet på kycklingen och svartvinbärsbladsdrickan jag bjöd på då jag fyllde 40.
Många har frågat efter det och det är ju kul.

Eftersom kycklingen ska serveras kall så känns detta som en bra sommarmat, men trots att hösten bankar på dörren så tror jag att ni kan njuta av det. Ett tips kan ju vara att servera den med en varm potatisgratäng så blir det inte så hurvigt i magen.Kycklingfileér i marinad med grön sås                               10 port
8 kycklingfileér
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan

Grön örtsås:
1 dl hårt packade basilikablad
1 dl hårt packade periljeblad
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2-3 krm salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
4 dl matlagningsyoghurt

Gör så här:
Stek kycklingen i matfett i omgångar 8-10 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.

Blanda alla ingredienser till marinaden.

Lägg de nystekta kykclingfileérna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt de marinera i någon timme. Vänd plastpåsarna några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingen. Lägg dem i kylskåp när de svalnat.

Skär upp tunna skivor, ca 1 cm breda och lägg upp på serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.

Grön örtsås:
Lägg basilikablad, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en grön sås.

Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål och ringla restan över.Svartvinbärsbladsdricka
2 liter svartvinbärsblad
2 liter vatten
2,5 kg socker
3 citroner
50 gr citronsyra

Skölj bladen. Lägg i en ren hink.

Koka upp vattnet. Rör i sockret till det löser sig.

Borsta citronerna väl. Skär dem i tunna skivor och ta bort kärnorna. Lägg citronerna bland bladen.

Häll lagen över lagen och citronsyran. Rör om. Täck över och låt stå kallt i 5 dygn. Sila därefter bort blad och citroner. Häl upp på rena flaskor.

Hoppas det ska smaka!

LampfixeradFoto: Boråstapeter
Foto: Boråstapter

Sedan en tid tillbaka har mina tankar mestadels snurrat runt belysning i alla dess former. Innebeslysning i fönster, tak......Utebelysning i trädgården.......Ja man kan ju sätta belysning nästan vart som helst. Funderar just nu på att kanske belysa vår fina rönn som står så ståtlig på gården. Måste nog kolla upp vad det finns som lyser lagom starkt.

Bilderna här ovan är från Boråstapter och lampan som finns på den övre bilden är riktigt snygg. Hade den i vår monter på vårmässan och jag måste säga att den kan absolut rekomenderas.

Ha en fortsatt skön vecka. Själv snuvar jag vidare ..........

Vår hall

          


           


          

Tidigare i vår fick vår hall sig en ansiktslyftning. Ville så gärna ta bort boaseringen då, men inser att det förmodligen inte är möjligt med tre pojkar och en liten hall så den fick leva kvar några år till. Men nu då allt är klart så kan jag nog leva med boaseringen. Det blev ganska fint då den fick bli vit.  På golvet la vi Marmoleums clickpaneler i grafitgrått och grå så numera är golvet randigt. Alltid kul med en förändring i hemmet! Eller hur!

Skulle egentligen behöva fortsätta med vårt påbörjade projekt trappen, men jag vet inte vart all energi tagit vägen. Är såååå trött på kvällarna då barnen släckt sina lampor. Kan det bero på mörkret?

Finns det någon mer ute i vida världen
som också känner sig trött eller är det bara lilla jag?

Jäääsp! På tal om trött så kanske jag ska ta och göra en lite tidig kväll och bege mej mot sängen med förhoppning att min hals ska kännas bättre i morgon.

Ha en skön fortsättning på veckan!

RSS 2.0