Mormorsrutor

Har länge varit sugen på att sätta igång med ett handarbete för att inte somna i soffan så fort jag sätter mej ner i den. Funderat en längre tid på om jag ska sticka en tröja till lille Wille eller kanske det ska bli någon cool lampskärm, men jag har till slut landat vid att jag ska som alla andra och virka mej ett gäng med mormorsrutor. Vad sedan dessa mormorsrutor kommer att resultera i får vi se, men i dagsläget är tanken kuddar och en pläd till husvagnen och någon skön halsduk, men då kanske i ett lite mohairigare garn så att den blir riktigt mjuk å go. Hittade en beskrivning på rutor på nätet som nog får bli en guidning till en början. Nu fattas bara lite garn......

Ha en skön kväll!

Marimekko

Nu är högsommar och semester över för denna gång, vilket innebär att alla visningar på jobbet behöver en ansiktslyftning. I tisdags tog jag tag i en entrévisning.  Där sitter nu mönstret Unikko ur Midbecs nya kollektion Marimekko. Pigg och glad förgyller den entreén.Bild: Privat


Muggar

KF fyller 110 år och firar det med att sälja muggar med mönster av Stig Lindberg. Muggarna säljs i tvåpack och väntas komma in till butik nästa vecka. Eftersom de kommer att finnas i begränsad upplaga så har jag tagit det säkra före det osäkra och bokat några.


Vilken dag!

Bättre tisdagar har jag haft kan jag lova. Förmiddagen flöt som vanligt, men efter lunch började saker och ting hända. Då jag kom hem från jobbet möttes jag av ett kaos hemma. Två av pojkarna är ju fortfarande lediga från skolan och sköter sig därmed själva under dagarna då vi jobbar. Och jag kan lova att köket har settt bättre ut. Oboypölar på bordet blandat med spagetti och köttfärssås i små fläckar, mjölk framme, köttfärssås framme, disk fulla diskhon trots att diskmaskinen var tom och barnen mycket väl vet var den står och hur den öppnas. Hallen var full av utspridda skor och tröjor. En sitter vid datorn och diggar musik, en kommer samtidigt in och säger att ...-vi får inte upp aborren som vi stoppat ner i dammen och endel kantstenar har trillat ner i vattnet. Puh, trots att vi sagt minst hundra gånger att vi inte ska ha varken levande eller döda aborrar i dammen så var mellankillen och hans kompis ändå sugna på att förgylla dammen med en död fisk. Det luriga är att döfisken fortfarande inte är hittad. Tror att den ligger och ruttnar på botten.

Samtidigt som jag letar sten och fisk blir grannens hönor attakerade av en hund som smitit från sin ägare. Ett välda liv uppstår, men tack och lov går hönorna levande ur den jakten.

En halvtimme senare kommer min man hem och ska in i garaget för att hämta en sak och upptäcker då att garagedörren gått i baklås. Den är olåst, men går omöjligt att få upp. Vet inte hur man tar sig in i ett garage med en hyfsat ny Crawforddörr som omöjligt går att öppna????? Tips?

Kvällen fortsätter ganska lungt i ett par timmar, men nu för en liten stund sedan hoppas jag att jag satte punkt på denna dag då min Bodumkaffekanna tippade och gick i bitar. Tror jag ska göra som en vän skrev på Facebook........ta  tio djupa andetag och le och sätta mej ner i sofffan och bara titta rakt fram på TV:N för då kan det väl ändå inte hända så mycket mer tokigt.Hoppas ni andra haft en lite bättre dag!

MIO-katalogenHar precis beställt MIOs katalog för hösten 2009. Visserligen kan man titta i den på nätet, men inget är ju som att hålla den i handen och bläddra fram och tillbaka.

I morgon börjar jag om att jobba, vilket både känns kul och trist. Det trista är att friheten är över. Att få lägga sig hur sent man vill och stiga upp då man känner för det, inga dagisväskor behöver packas osv. Det roliga blir att träffa alla glada kollegor igen.

Ha en skön veckostart!

Sista semesterveckan

I dag har jag inlett min sista semestervecka och borde inte alls ha lätt panik över att semestern börjar lida mot sitt slut men om sanningen ska fram så är det så det är, men jag ska ju egentligen inte alls klaga för jag har varit ledig hela sju veckor sammanlagt och jag är inte lärare utan lyckligt lottad med föräldradagar kvar på vår yngste som. Jag tror att jag är ett bevis på talsättet...mycket vill ha mer. Fast det är inte så illa som det låter. Jag trivs på mitt jobb och det ska bli kul att träffa alla kollegor igen, men det är just den härliga frihet man känner då man har ledigt som jag kan sörja snart är över för denna gång.

Under dagen i dag så har vårt balkongräcke fått vika hädan. Förra året bytte vi altan och broräcke och orkade inte med balkongen som får sig ansiktslyftning så här de sista skälvande dagarna under semestern i år i stället. 
I kväll har vi också kopplat ihop belysningen till de tre glaskulorna som ska flyta i dammen eller lilla vattenpölen som vi kallar den numera. Det blev riktigt fint och det skulle vara kul att visa en bild nu i mörkret men min kamera fixar inte det så är ni nyfikna är ni välkomna förbi på ett kvällsfika i mörkret.

Ha en skön fortsättning på veckan kära vänner!

TV funderationer

Jag tror bestämt att vi är den enda familjen som inte har en plattTV och tänk....vi har inte en enda. De flesta har ju inte bara ett gäng i huset utan också ett gäng i stuga och husvagn. För tillfället har det nog blivit till en liten sport för oss, men barnen påstår ständigt att de liiiider. Jag har bara så svårt att förstå varför vi ska köpa en ny TV då den stora tjocka vi har fungerar. Kanske kan det till viss del bero på intresse också för inte väntar jag tills t.ex. tapeterna faller ner innan jag byter. Nåväl nu har vi i alla fall tittat lite på nätet gällande TV-apparater, men då blir jag lätt deprimerad för hips vips känner jag mej minst hundra år gammal för textmassan som ska fungera som beskrivning till de olika modellerna är grekiska för mej. Jag fattar ingenting och tyvärr gör inte min man det heller så jag tror att den dagen vi ska inhandla en ny får vi anlita någon som kan grekiska och är snäll och översätter det åt oss.Ha en solig och bra dag! Själva är vi bjudna på sommarfest hos mamma och pappa. Spännande! Jag minns ju mammas "tokfika" hon bjöd på i november förra året så............ribban är hög mamma!

Gamla minnen

Satt och tittade på bilder härom dagen och hittade där en bild på min klass i ettan. Jag säger bara: brunt, orange, skjortkragar, ej uppklippta frisyrer, skärp, gult, hemsytt, rart och ordentligt...........Wow!Men VAD hände på vägen till nian????Man blir nästan lite sugen på att ta ett nytt kort i dag!

I dag ska vi tillsammans med en annan familj uppvakta en kusin till min man. Karlarna har börjat dagen med paddling längs älven, fortsätter sedan med golf på Rönnbäcken och kvällen avslutas här hemma hos oss med middag tillsammans med övriga i familjerna. Vi hoppas på sol!

Ha en skön lördag!

RSS 2.0