Dammprojektet del 2

Ja, nu har det gått ett par veckor sedan sist jag visade att vi hade påbörjat ett litet dammprojekt och nu är vi på god väg. Dammduk och pump är nu på plats, men ännu är inte duken fäst överallt. Eftersom vi anlägger denna lill "pöl" i anslutning till hällorna på gården så krävs det lite tanke och fundering på hur vi ska fästa duken mot berget. Vi tror att vi är på väg att lösa gåtan bara vi tar oss i kragen och gör det vill säga.


Ha en bra dag och sköt om er!


Byske.......

Idag har solen lyst tack och lov. Kände att nu är det hög tid om man inte ska vara likblek innan september. Vi är ju så lyckligt lottade att min syster och hennes sambo har en stuga (sambons föräldrars) vid havsbadet i Byske. Det mest fantastiska med detta är att det är otroligt generösa människor som rår om denna lilla pärla så man känner sig välkommen när helst man vill komma och det ville vi i dag. Gillar det verkligen, antingen badar man i havet eller så kan man ju vara inne bland rutchkanorna eller bara sitta ute på altanen och sola. Under tiden barnen var i vattnet tog jag och min syster en tur till en mysig butik mitt i Byske, Hemmafröjd. Fina inredningsprylar, tyg, barnkläder och en liten leksaksavdelning är vad man möts av där inne. Köpte en liten vit ampel och en konstgjord växt för att ha i fönstret på lilltoan nere. Innan hemfärd tog vi en titt i karamellfabriken. Mmmmm så mycket gott. Köpte en påse citron, apelsin och lakritskarameller. Sommarfräscha, men ack så farliga för hullet.
Lille Wille fick förmånen att stanna kvar med kusin Vitamin över natten så lyser solen lika fint i morgon blir det nog troligen en tur till samma altan. Tack för i dag kära syster med familj!

Midbec+marimekko=sant

Midbec har inlett ett samarbete med Marimekko, dvs de har producerat en tapetkollektion tillsammans som kommer att lanseras under augusti månad. Känns spännande eftersom jag gillar mönstren i tyg så tror jag att detta kan bli en lyckad färgklick i tapetdjungeln.

       Tyvärr gick det inte att ladda upp fler bilder på bloggen
                                               men gå gärna in på  www.midbec.se  och se mer.

Ha en bra dag!

En ny familjemedlem....

........har vi köpt oss i dag. En egen bagare som endast kräver att man stoppar sladden i väggen, trycker lite på knapparna och tillsätter lite blandade ingredienser så fixar den resten själv. En fantastisk bakmaskin vid namn OBH Nordica, vit i hyn och med non-stickbehandlad insida. Gjorde ett provbröd i dag som fick gona sig i maskinen alldeles på egen hand och då vi kom hem och efter en cykeltur så möttes vi av en doft av nybakat bröd i huset. Mmmm! Jublade hela familjen i kapp. Så kvällen fick avslutas i soffan framför friidrott med en ljummen macka i handen. Riktigt gott!


Ha ett skönt veckoslut!

Rackarns åska!

Precis då jag hade kommit i gång med bloggandet igen och kände att inspirationen bara bubblade i mej så kom åskan och den tog både vår dator och telefon så i dag nästan en vecka senare får jag hålla till godo med ett snabbt inlägg på lunchen på jobbet. Vill bara meddela att jag varken dött eller gett upp utan vi kämpar med vår bredbandsleverantör på att få detta löst så snart som möjligt.

Ha det nu så gott alla där ute i cyberspace och håll alla era tummar för att vi ska få tillgång till telefon och dator så snart som möjligt!

Dammprojekt

I går eftermiddag tog jag och min man en spade var och började gräva en kommande liten damm med ett ev fall till. Känns spännande och lite crazy eftersom vi inte har en helt klar bild över hur vi vill ha det i slutändan utan vi började gräva med förhoppning om att det klarnar under tiden. Ofta är alla projekt här hemma ganska individuella dvs att jag gör nåt och P gör något annat, men detta gör vi tillsammans och det känns riktigt kul.
Tyvärr är vår tomt full i sten så mycket av tiden i går gick till att förflytta stora stenbumlingar och tyvärr är det det enda man stöter på då man sätter spaden i jorden.
Om någon har tips råd eller andra tips så emottas de med glädje.
Ha en god natt!


I´m back.......

Känner nu äntligen att bloggarsugen kommit tillbaka. Kanske för att livet lugnat ner sig en aning och för att jag längtar efter er mina bolggarvänner. Vad har då hänt sedan sist........
Familjefestival, magsjuka, jobb, husvagnssemester  i Ö-vik (vårt lilla paradis), födelsedagar, dop och mycket mera.

På renoverings och inredningsfronten händer inte mycket mer än att småprojekt snurrar i huvudet, men kommer inte längre i dagsläget. Insidan av huset ligger verkligen i vila just nu. Jag är av den åsikten att man bör vara ute då det är sommar och sparar insidan till mörka hösten och kalla vintern, men jag kan lova att jag har mina funderingar, förhoppningar och önskningar gällande projekt längre fram i år. Det är väl bara det att hemma hos mej måste man uttrycka dem varsamt och i lagom mängd för att få maken att haka på.

Förra veckan hände en skojig sak. Vi var på besök hos min mans syster och svåger som renoverat sitt badrum med allt vad det innebär.....spottar, bubbelbad mm. Min yngste som Wille som är fyra år blev helt störtkär i deras badkar och hämtade pappa för att visa vad han förälskat sig i. Han uttryckte ivrigt att även vi borde ha ett sådan och Patriks svar på det var -men inte har vi plats för ett sånt. -Jo, svarar Wille. Det är bara att flytta väggen mellan toan och Lukas rum så vips rymmer vi det :) Och vad händer....jo, Patrik tycker att det är en ganska bra idé och tar fram tumstocken genast vi kommer hem. Riktigt kul eftersom jag småtjatat om ett badkar i ca. tio år och helt plötsilgt känns det som om vi är ganska nära nu, men vinden kan fort vända och vi får väl se vad hösten har att erbjuda.

Nåväl, nog om det för denna gång och eftersom jag gillar inlägg med bilder så får ni hålla tillgodo med en bild från vår semester i Ö-vik nu i sommar. Bilden är tagen på väg ut till Högbonden.


RSS 2.0