Tävling



Jag är med i en tävling hos Barn & Inredning. Nu hoppas jag bara på massor av tur!
Sov gott!

Veckans tapet

Nu i januari lanserade Sandbergs tyg och tapeter en ny kollektion som heter Magnus. Kollektionen är tillverkad som en non Wowen och består av 77 tapet med ränder som du kan välja att sätta hur du vill, vågrät, lodrät eller kanske på sniskan, vem vet! Det är bara fantasin som kan sätta stop.









Ha en skön onsdag!


Stockholm Furniture Fair

I dag blev det klart. På torsdag till veckan åker jag och min kollega Eva till Stockholm för att besöka mässan Furniture Fair! Det känns riktigt kul och inspirerande. Hoppas att mässan är lika bra som vi tror och att vi ska komma tillbaka till jobbet med en massa nya ideér.. Återkommer med en liten resumé till nästa helg.



Ha en skön måndag!

Vad har helgen bjudit på?

Jo, jag har varit i Luleå på en konferens för butiker från övre norrland som är anslutna till kedjan Beckers Nya Hem.
Denna helgkonferens kändes till en början rätt jobbig att åka på just eftersom den var under helgen då man helst vill vara tillsammans med familjen, men jag måste säga att helgen blev över förväntan. Vi startade med en intressant fredag med mycket information. Lördagen började på samma sätt men på eftermiddagen fick vi alla åka ut på en fyra timmar lång skotertur-riktigt kul, men oj vad de ansträngda skotermusklerna gör sig påminda nu och jag antar att de känns ännu mer i morgon. Både fredag och lördagkväll bjöd också på mycket god mat och dryck. Väl hemma i dag så försöker jag ladda batterierna för en ny arbetsvecka.



Hoppas ni andra haft en skön och uppvilande helg.

Städning/sortering

Man blir ju alldeles häpen över hur mycket handskar och mössor det kan rymmas på barnens hyllor i hallen. Min man tog tag i en lightversion av hansksortering i kväll. Tidigare hade vi konstaterat att det är som sockor i tvättmaskinen. Den ena bara försvinner. Likaså var det med alla handskar innan det sorterades upp.

Jag vill bara slutligen kommentera att det bor endast två vuxna och tre barn i denna familj och inte ett helt fotbollslag även om det ser ut så på bilden.

Hmmmm borde kanske passa på att slänga in dem alla i tvättmaskinen........och dammsuga .......


Anna Viktorsson



Foto: annaviktorsson.se

Tyget Skellefteå har nog de flesta sett. Inspirerat av kartan på Skellefteå och designat av Anna Viktorsson. Riktigt kul tyg som jag absolut skulle kunna tänka mej att göra kuddar av till kökssoffan. För det är ju klart att det måste bli Skellefteå som hamnar på mitt sofflock och inte Östersund, Göteborg eller Umeå som också finns som tyg.
Känner du ingen städerna mån tro? Man kan i alla fall konstatera att det är Umeå som kallas björkarnas stad då man ser tyget. Söta små träd dyker upp här och där.



Göteborg





Östersund





Umeå

För övrigt har jag precis kommit hem från en så otroooligt spännande hockeymatch. CHC mot AIK. Ett riktigt derby. Vi vann med 2-1 och gladare killar för man leta länge för att hitta. Min son sitter fortfarande och ler i soffan framför sportspegeln. Jag hoppas aldrig att leendet lämnar honom. Nice! Och så säger jag bara HEjA CHC!

Nu börjar en ny arbetsvecka i morgon och min vecka känns ganska lång eftersom jag ska på ett jobbuppdrag i Luleå hela helgen. Hoppas att det är bra och intressant då man är borta under en helg som man helst vill spendera med familjen.

Ta väl hand om er och ha en skön veckostart!


Nyheter från Cult

                 

Foto: Cult.se

Kikade in på Cult.se och såg att nyheterna för våren tittar fram. Riktigt fina saker som verkligen känns våriga. Det var mycket jag föll för. Tänk bara att kunna byta diskmedelsflaska efter humör och årstid. Inte illa. För mej skulle det vara ett självklart inköp om det gav att jag skulle börja tycka att disken var trevlig att ta tag i. Wow säger jag bara!
Den vita golvurnan är också en favorit. Frågan är ju bara hur många dagar den skulle överleva i vårt pojkaktiva hem med innebandyklubbor och sockrace titt som tätt. Jag tror att den får vänta med att flytta in till oss.

Ha en trevlig fredagkväll och ta väl hand om er i kylan.

Onsdag den 14/1

Ja, vad gör man en onsdag i januari?
Ännu är dagen bara nyböjad så man vet ju inte riktigt hur den kommer att sluta, men eftersom jag är ledig i dag så har jag planerat att hinna vissa saker.

Vaknade av att min man väckte mej vid 06.10 för att båda våra bilnycklar var borta eller rättare sagt så hängde de inte på sina krokar. Som vanligt, tänkte jag, vilket fömodligen hela min glada släkt också tänker för att det är borta nycklar eller börs i mitt hus är vardagsmat :) Nåväl nyckeln kom tillslut fram, den satt så snällt i bilen redo att köras iväg med. Illa! Jag måste skäpa mej.




Efter att make och stokillarna åkt till jobb och skola har jag och W gjot en limpdeg som snart ska bakas ut. Vi har en favvolimpa som vi kallar "mammas limpa" som är sååå god. Nu gäller det bara att hålla lilleman fån degbunken för annas blir det väldigt lite limpor. Han är ingen matfrisk kille men deg kan han äta hur mycket som helst av.

För övrigt så borde jag bege mej till stan i dag för lite inköp. Kaffebyggaren och vattenkokaren har gett upp sedan tidigare och i går då jag skulle riva morötter i min matbeedare så bara dog den. Men jag tror att jag ska ta min stadsdag på fedag istället då jag också är ledig (bra vecka i veckan) för i dag har vi eftermiddagen full av hockey. Jag och L åker till Burträsk för bortamatch och F får vara hemma och sköta lilleborsan tills hans träning i Bergsbyn börjar och då hoppas jag att min man kommit hem för annars vet jag inte riktigt hur vi löser det med lilleman. Jag bruka säga at jag tror jag skulle vara som klippt och skuren för ett toppjobb vid någon stor instans som deras logistikansvarig. Kan ett sådant jobba vara svårt? Skulle inte tro det!



(Foto taget med min nya mobil i går på en hockeyträning. Kul att kunna välja svartvita kort om man vill ta det någon gång.)

Baksidan med dagens späckade schema ä att vi inte hinner åka till min svägerska som fyller år i dag, så det få bli ett telefonsamtal och sedan uppvakta henne vid ett senare tillfälle. GATTIS! om du läser detta

Nu tror jag att min limpdeg jäst klart så dämed vill jag bara önska er en skön dag så återkommer jag en annan dag.

Till slut!



Nu har vi äntligen målat färdigt stolarna och bordet som brukar stå mot ena köksväggen. Tidigare var detta bord i oljad bok och stolarna i lackad bok, vilket vi tyckte var ganska fint en gång i tiden, men inte nu sedan vi tapetserade om där. Det är så skönt att äntligen kunna använda det igen eftersom det är så användbart för oss. Barnen gör läxor, fikar, spelar spel mm vid detta bord då vårt köksbord är belamrat med annat.

Nu ska jag ut och ta en promenad i solen som jag hoppas ska dyka upp! 

Ha en skön söndag!

Nyheter i febuari

             

Foto: Midbec

I Febuari kommer Midbec med tre nyheter, Jealous Walls, Visoi och Serengeti. Det är alltid lika kul att se nyheterna då säljaren kommer till jobbet för att visa dem.

Vad man kan se på nätet så känns det inte som om dessa kollektioner kommer att göra någon störe revolution, men man vet ju aldig.

Nu ska jag vara en snäll mamma och följa min yngste son till hockeyplanen för han vill spela hockey med brorsorna som begav sig dit för en stund sedan.

Vill ha!


Är sååå sugen på att skaffa en råsaftcentrifug. Min syster och svåger har en som de är helnöjda med. Morot + äpple och swischt så har man en energidrink som heter duga! Det tycker jag låter som ett måste i alla hem så här mitt i mörka vintern och tänk vad brun man kommer att  bli i sommar om man laddat med ett sånt glas varje dag!

Är det nån som har någon annan erfarenhet av denna mojäng eller kanske nån som vill sälja en som ni tröttnat på?

Ha en fortsatt skön kväll och le för snart är det helg igen. (Visst gillar vi korta veckor som denna!)

Själv ser jag fram emot ett resaurangbesök med mina tjejkompisar som fyller 40 en efter en. Jag hoppas verkligen att vi fortsätter att träffas även om  ingen fyller jämt för annars blir det olidligt länge tills nästa skrattkväll!

Nytt på jobbet!



Foto:Privat

Nu under julen då det är den tid under året när vi har minst kundtillströmning har endel miljöer fått sig en behövlig ansiktslyftning. 

Entrémiljön blev omtapetserad med tapeten Hysterical Glamour från Midbec  En riktigt snygg och effektfull tapet med sitt glimmer som bör upplevas på plats. På golvet ligger textilmattan Toppolino från Golvabia. och lamporna heter Malva och kommer från Lyktan.



Foto: Privat

I en av  miljöerna inne i butiken sitter tapeten Culture från Eco  Denna kollektionen som jag har nämnt om tidigare i min blogg är inspirerad från delar av hela världen. Här kan man hitta allt från zebror och apor till palmblad.

I morgon börjar jag om att jobba efter ett långt och skönt jullov. Det är ju verkligen tudelat att ta tag i jobbet igen. Det känns både jättekul och lite jobbigt. Det jobbiga sitter nog mest i allt runt om som barnens läxor, gympapåsar, dagistider att passa, tidiga morgnar mm mm Självklart är det inte så illa som det låter för det är klart att det är ju också lite skönt att komma tillbaka till vardagsrutiner igen.

Ha en skön dag!

Brrr vad kallt.........

........men det är ju så vintern ska vara, klar och kall. För -17 grader är ju inte helt galet en dag i januari. Tog en rask och frisk promenad i dag med rimfrosten bitande runt halsduken. Lille W följde samtidigt med P på en sparktur till farmor.



Observera den röda näsan!

Hur var nyårs då? Jo, vi firade en mycket trevlig nyårs tillsammans med vänner! Tänk att vi var där i en hel arbetsdag, nämligen 8 timmar, men det kändes inte som mer än tre-fyra, vilket bör betyda att kvällen var skoj för då brukar väl tiden gå fort.

Jag bara måste visa en bild på värdinnan som var en av oss som gav sig på guitarr hero.



Nu snackar vi inlevelse!  Tack för trevligt nyårsfirande familjen S! Vi gör gärna om det!

Vad har nu hänt efter nyårs hemma hos oss på Åkerviken? Inte mycket, Vi har nog mest tagit det lungt, sovit länge, varit bortbjudna på ett trevligt fika, handlat skor och kläder till P, letat kaffebryggare men inte hittat någon, spelat Sequence ............

Ha en fortsatt trevlig helg och passa på att njuta för snart är vardagen här!


RSS 2.0