Årets första brasa! Nice!



I förrgår tände jag första brasan i vår täljstenskamin och det är verkligen en av årets höjdpunkter. Varmt och gott då höstmörkret och kylan känns allt för nära och småjobbig.

I går lördag firade jag min 40 årsdag med ett "enkelt " öppet hus. Lite pensionärsvarning, men jättetrevligt. Kan inte förstå att jag känner sååå mycket trevliga människor. Tack alla för att ni kom och det största tacket skickar jag till min underbara mamma som har hjälpt mej i dagarna tre. Kramar till syster yster också som diskade och servade allt vad hon kunde!

I dag ska vi nog bara ta det lite lungt och på eftermiddagen väntar fotbollsmatch på hemmaplan för vår äldste fotbollsfantast. Det blir kul att titta för jag brukar missa de flesta matcherna p.g.a aktiviteter för mellankillen och eftersom min man är tränare för storkillens lag så måste han alltid dit.

Ha en skön söndag!

Luftvärmepump??

Igår hade vi besök av en luftvärmepumpleverantör som vi bokade upp oss för under Noliamässan. Under en längre tid har vi funderat på ett alternativ till våran direkt-el som inte blir billigare och billigare. Nu har vi god hjälp av vår fantastiska täljstenskamin men denna pump ska visst också kunna hjälpa till att sprida värmen också.

Efter en del diskussioner på placering, effekt, kostnad mm är nu bollen vår. Eftersom det är ganska mycket pengar för denna lilla "låda" så har vi väl inte bestämt oss riktigt än men det är helt klart att något bör vi göra för framtiden.

Är det någon av er bloggare som har luftvärmepump? Är ni nöjda? Är tacksam för många åsikter!

Proppskåpet



Vårt proppskåp har fått sig en liten ansiktslyftning i kväll. Kände att det var skönt att göra något annat än att stå vid spisen. I går var det storstädning och i dag har dygnets mesta tid ägnats åt att skära, hacka, blanda, och smaka av. Gott och kul, men efter 12 timmars stök så är man lite vek i benen. Stackars min mamma som varit här och kämpat minst lika mycket som jag. Hur ska inte hon känna sig i benen efter detta då jag känner mej trött av att förbereda min egen 40 årsdag så borde hon vara dödstrött eftersom hon inte är bara 40:) Nåväl.....Tusen TACK mamma för all hjälp jag fått och kommer att få! I morgon laddar vi förblir det det sista som ska göras innan lördagen. Steka en massa kyckling och göra tårtor. Mums!

God Natt!
Ha en skön fredag och trevlig helg!

Fick en utmärkelse ...




Fick en utmärkelse av  jennyshus vilket var härligt! Så nu ska jag skicka den vidare till 7 favoriter. Det här är reglerna för utmärkelsen:
1 The winner can put the logo on her blogg
2 Link the person you received your award from.
3 Nominate at least 7 blogs.
4 Put links of those blogs on yours.
5 Leave a message of the girls you nominated.
Här kommer mina favoriter:

 Dalabacken
 Londonhem
 Anniebo
Backebo
Tapeter & Teak

Huset på backen

Skepparegatan
Mammafärg


Hoppas att mitt länkande ska funka.

Hur vackert får det vá?




I dag har det varit så skönt ute för att inte tala om kvällen. Då barnen satt och åt kvällsmat och tittade ut genom köksfönstret så fick vi njuta av denna vackra solnedgång. Kunde då inte låta bli att ta ett kort så att även ni andra får ta del av det tjusiga.

Klart!




Nu är förvaringsbänkarna som ska stå på bron klara. Från början hade vi tänkt göra ett ryggstöd på dem, men nu då de står där utan ryggstöd så känns det helt ok. Sidorna målade vi med akrylat och locket med oljefärg, vilket innebär att själva lådan är ganska matt och locket blankt. Nu fattas bara målning av räcket. Få se om vi hinner med det innan hösten tar ett allt för stadigt tag om oss.

Efter denna bild finns nog risk att vi blir kallade för foppafamiljen. Man det kan vi stå för-vi gillar denna lätta och sköna sommarsko. Gjorde en liten reflektion då vi var i Stockholm att ingen och då menar jag ingen har foppatoffel. Vad beror detta på? Är vi i norr helt ute eller kan det (knappast) vara så att vi är de som är inne:)?

I morgon är det min jobbarlördag och övriga familjen ska på olika aktiviteter allt ifrån första ispasset till fotbollscup. Jag hoppas att jag hinner se sista fotbollsmatchen efter jobbet.
Tack till alla er som hjälper oss med barnvakt och logistik dagar som morgondagen. Annars skulle det aldrig gå!  Och detta är bara början av säsongen.....jag vet att vi behöver er fler gånger framöver.

Form & design

www.formodesign har mycket fina saker. Gillar det mesta!

Bilderna nedan är ett litet axplock av vad som finns.

Smaka på góbitarna och njut!



 
Järnskulpturer i form av man och kvinna                       




                       
Marimekkotyg                         Servetter




                 
Vedkorg  gummi                   Plåtlådor för plåster o



Alla foton:  www.formodesign.se


                                     


Nu har MIO anlänt


Har i dag varit med barnen på skolan eftersom det var första skoldan. De verkar tycka att det är rätt kul att börja om igen, trots att den äldste börjar femman och inte varit så sugen tidigare så var det visst kul i dag. Eftermiddagen har bestått i bullbak och skötning av min systerns lillkille då de skulle på ultraljud. Hur spännande som helst! 

Strax innan lillkusinen skulle åka hem gick vi ut tillsammans för att plocka svartvinbärsblad att göra saft på i väntan på att bären ska mogna riktigt helt. Ännu fattas några dagar tills dess här hos oss i alla fall.
Då bladen var plockade kom min syster och svåger för att hämta hem lillkusinen och hur lycklig blev inte jag då min svåger ger mej nya MIO-katalogen. Hur visste han att jag var såååå sugen på att få den i min hand? TACK J!
Ska nu bara försöka få en liten stund för mej själv i kväll tillsammans med en kopp te och MIO.

På tal om kataloger.........Visst bör årets IKEA dimpa ner i brevlådan snart?

Ha en skön tisdag!

Å regnet det bara öser ner.....



Foto: Privat

Idag är det verkligen spö i backen vill jag lova. Det både blåser rejält och regnar lika mycket. Nu känns det verkligen som om hösten kommit. Jag hoppas jag känner fel :)

Har varit på vindan ett par timmar för att se hur alla vinterkläder och skor passar på barnen i år.  Tyvärr är det som oftast att alla bhöver det mesta trots att de är tre stycken som borde kunna ärva av varandra, men de nöter nästan sönder sina kläder på en säsong så det är bara ut och shoppa.

Eftermiddagen ska vi bl.a. tillbringa på folktandvården. Alla tre grabbarna har tid samtidigt. Mycket skönt att kunna styra ihop det så att man slipper åka flera gånger.



Foto: Privat

Då jag var ute och fotade regnet så passade jag på att ta en titt på årets skörd av äpplen som blir ovanligt liten för oss. Små, få och skorviga.......

Hur går det för er andra som har äppelträd?
 

Köksgolvet



Foto: Beckers nya hem

Har tidigare i veckan haft besök av två representanter från Tarkett. De ville titta på vårt köksgolv som vi la in för ca 4-5 år sedan. Golvet började riktigt tidigt att se illa ut. Det tappade lacken på vissa ställen och ser nu "glittrigt" ut. Kan ju i och för sig låta snyggt med ett glittrigt golv............

Tarkettt hade vid den tidpunkten då vi la in golvet problem med en tillverkningsomgång så vi fick utan att blinka ett nytt golv, men känner att vi inte orkar lägga in det just nu. Tarkett erbjuder oss då istället att skicka hit en hantverkare som ska rugga ytan och lacka om golvet, vilket vi nappat på. 

Tror att vi ska passa på att byta tapeter och kakel då vi ändå måste utrymma köket för omlackningen. Har därför börjat fundera lite på tapeter och kakel.............kul men svårt. Jag borde väl snabbt kunna lösa detta då jag jobbar med att hitta lösningar till andra, men till en själv känns det så svårt. Kanske kan det bero på att man ser alla tapeter hela dagarna!?  Tror jag väntar på nåt nytt...........

Dagens aktiviteter.....





Foto: Privat

.....bestod först av en löptävling. Tre förväntansfulla killar tog igen sig i solen innan start. Lille W som är 4 år skulle springa lika långt som mellanbrorsan d.v.s. 1,3 km. Storebrorsan skulle ta sig igenom 3,3 km och pappa avslutade dagen med ett 5 km lopp. Alla var nöjda och belåtna efter dagens utmaning och längtar nu till nästa sommar då nya löptävlingar går av stapeln.

Efter loppen bar det av hemåt för en snabbdusch och vidare därefter till min mans kusin med familj där vi åt grillad kyckling med couscoussallad. Mycket gott och trevligt. Passade då samtidigt på¨att ta några bilder på deras nyrenoverade vardagsrum. Det blev verkligen fint och soffan är bara min största favorit. Ursnygg! Tack för maten och det trevliga sällskapet. Vi gör gärna om det!



Foto: Privat

Familjens fondvägg.



Foto

Den ursnygga soffan    

Bröllopsdag




14 Augusti 1993 gifte vi oss, jag och min Byggare Bob så i dag är det vår 15 åriga bröllopsdag. Oj, vad tiden går fort.  Det känns som om det bara var några år sedan vi stod där i kyrkan.

I dag blir det inte mycket till firande för dagen är full av arbete för P, fotbollsträning för L och bortamatch för F så vi kommer nog att fira tillsammans med barnen i morgon på någon restaurang istället för i dag.
Ha en trevlig torsdag.


Lille W:s rum



Foto: Privat

Lille W har ett av rummen på övervåningen. Han är så stolt över sitt eget rum. Man är väl det då man är fyra år och uppvuxen med storebrorsor som också har egna rum och ofta poängterat det för honom. Själv gillar jag den bruna Mairogardinen till den gröna enfärgade väggen som är tapetserad med Design 2.




Foto: Privat

Vid W:s säng sitter en tygtavla som min mamma gjorde då jag var liten. Hunden och tigern som ligger på sängen är W:s bästa kompisar nattetid. Följer med i ur och skur. I dagsläget är sängen placerad direkt på golvet, men ju mer tiden lider känner vi att vi vill ha upp den och gärna rymma lådor med förvaring under så att man kan slippa endel plastbackar som står både här och där med leksaker i.

Någon som har ett bra tips på en säng med förvaring under?




Foto: Privat

Karin Mannerstålkuddar - like them!




Foto: Privat

Fick denna stringhylla från min mormor och morfar då de gick bort. Mycket välvårdad som allt annat var som mormor lade sin hand över. Den har tidigare suttit ute i vår friggebod, men då W fick ett eget rum och behövde en hylla så var den ett självklart val. Stringhyllorna är ju så lättplacerade och nätta att man inte kan låta bli att gilla dem.

Inköp av tyg

Foto: Marimekko


Har köpt ett tyg i dag. Detta ska bli en tavla bakom soffan i rummet. Kändes kul med något annat än alla blommor och riktigt bra med lite färg. Det behövs. Ska nog se om jag kan hitta oranga kuddar till soffan också om jag blir nöjd med tavlan vill säga.

Tapetsurfande






Wall Fashion som denna kollektion heter kom för en tid sedan, men känns bara bättre och bättre tycker jag. Kan inte låta bli att surfa runt på tapetsidor på nätet. I kväll ska jag nämligen ut på en färgsättning av ett helt hus trots att jag har semester och fort lämnar man jobbet så jag behöver nog lite surfande för att komma igång, men det känns riktigt kul att komma igång lite lätt. Längtar sååå till hösten och vad den har att erbjuda gällande nya tapeter!

Vill ha....



Foto: Privat

Denna underbara trädgårdsoffa som är designad av Eva Schildt står högt på min önskelista. Har sett den i många olika sammanhang och den är alltid lika fin vare sig den står på gräs, asfalt eller som på bilden på grus. Provsatt den på Rosendahls trädgård och den är absolut skön att slappa på.

På plats!



Foto: Privat

Nu har vi till slut fått upp tyget på en ram och denna har nu hamnat på väggen i trappen upp. Köpte tyget i Ö-vik då vi var där i sommar. Tyckte så mycket om det att jag inte kunde låta bli. Tyvärr ser boaseringen väldigt gulbeige ut på bilden, men i verkligheten är den mera gråbeige. Kanske beror detta på att solen sken in från nedervåningen. Hur som helst så passar tyget väldigt bra där tycker jag. Nu återstår bara att måla vagnstycke och sättsteg klart och därefter montera trä på plansteget. Något vi också måste lösa är en bra belysning till trappen, vilket inte känns allt för lätt så har någon nåt bra tips så tas det glatt emot.



Foto: Privat

Nytt projekt



Det går ju inte ligga på latsidan en solig dag som denna :)

Vårt hus är trevligt och vi trivs väldigt bra sedan vi gjorde om planlösningen uppe och byggde ut ett sovrum på nedre plan, men förvaringsutrymme och hall är det sämre med. Vår hall är liten och pojkarna med deras svettiga träningsskor blir fler och fler. Likaså gäller för all insamling numera. Då menar jag alla plastförpackningar, kartong, tidningar mm som ska rymmas någonstans innan de körs till återvinningsstationen.

Nu har min man börjat bygga två bänkar med förvaring i som vi länge pratat om att göra. Jag vet inte vad som hände, men plötsligt står han där med några brädor i handen och undrar hur jag ville ha dem. Fantastiskt! Det gillar jag!
Den ena kommer att bli till kartong, tidningar, plast och plåt och den andra bänken får fylla sin funktion som skoförvaring tror jag för många svettiga fotbollsskor och skidpjäxor blir det. Hoppas att det blir bra.

Nu ska jag göra mej klar för att åka och träffa mina arbetskompisar på mat hos en av dem. Kul!

Ha en skön fredagkväll och glöm inte att röra på er så här i OS-tittandets tider!

Ett litet inköp.



Ett av de mindre inköpen i Stockholm var dessa tändsticksaskar med Ernst på. Hade sedan tidigare fått en av en kompis och hittade nu två andra. De får nu stå i en "holk" i väggen vid vår täljstenskamin. Bak på varje ask står det olika uttryck som Ernst använt sig av. På dessa tre står det:

" Färgen får det att brumma som en liten humla i mittbröst"

" I bland önskar man ju att det var någon som stoppade mej"

" Här sitter jag och känner in rummet"

Jag måste ju säga att jag tycker mycket om Ernst, men årets program är inte de bästa. I år verkar han också ha helt glömt bort hans fantastiska uttryck och använder sig istället av ordet skön eller sköna så mycket att man faktiskt blir lite less.

Vad tycker ni andra om årets upplaga?

Hemma!

Ett kort litet inlägg så här på kvällskvisten. Kom för några timmar sedan hem från vår tripp till Stockholm. Vi har verkligen haft det jättebra! Hunnit med det mesta av vad vi ville, men tyvärr har vädret inte varit på vår sida. Trots vädret har vi ändå besökt Söder, slottet, Gamla stan, Valdemarsudde, Rosendals trädgård, shopping, god mat, Allsång på Skansen, Ikea kungens kurva mm. Gissa om benen värkt på kvällen. Många steg blev det.

Hemma har det också visst gått strålande. Barnen var med mormor och morfar det första dygnet och dag två till tre följde våra två äldsta killar med sina (och våra) bästa kompisar till deras stuga där de fått uppleva Wild Kids bl.a. Vår yngste blev kvar med m&m och har njutit av det.

Tack mamma & pappa och familjen S för hjälpen med barnen! Utan er hade vi inte kunnnat åka! Tusen kramar!!

God natt!

RSS 2.0