Jag är kär....

...............i en lampa! Lampan heter Snowflake och kommer från Globen. Riktigt fin med klara och matta kristaller av akryl, armar och centrum i blank krom. Diameter 60 cm. Just nu håller jag som bäst på att montera denna skönhet, men hann bara halvvägs i lördags så jag ser fram emot att få fortsätta monteringen i morgon. Jag kan lova att lampan är MYCKET snyggare i verkligheten än på bild.Ha en fortsatt skön morsdag!

Ont det gör ont......

   ...men det går......

Jag har fått så ont i en handled. Tyvärr min högra. Fattar inte riktigt varför. Har kontoktat företagshälsovården som tyckte att jag skulle sjukskriva mej några dagar och käka ipren, men jag tror att jag ska försöka stå ut till semestern som snart infinner sig. Det kan ju vara en tillfällig svacka för en trött liten handled och den svackan kan ju bara vända också utan att jag stannar hemma från jobbet. Nää nu ska jag inte klaga en solig dag som denna. Väderprognosen har lovat en otroligt skön dag med mycket sol och värme. Tur att jag har så bra jobbartider då jag jobbar helg för vid halvtretiden får jag gå hem och då lyser ju solen fortfarande.

Ha en skön dag i solen!

Långt mellan inläggen!

Just nu är inspirationen till att göra inlägg på bloggen lika med noll. Kanske är det vårsysslorna, utvecklingssamtalen, fotbollsträningar och mycket mer som gör att inspirationen inte räcker till mer. I helgen då 60% av familjen var på vift så har jag passat på att sy ett draperi till mellanbrorsan. Jag kan lova att draperi inte är överst på min önskelista, men efter att vi piffat till stora brorsans rum så fanns det en enda detalj som mellanbrorsan ville ha i sitt rum och det var ett draperi vid sängen och det är klart att killen ska ha ett draperi. Sagt och gjort inhandlade vi ett tyg tidigare i vår då vi var till IKEA som nu har legat och väntat på att köras genom symaskinen. Och kvällen innan barnen kom hem var draperiet äntligen på plats. En glad och lycklig kille ligger nu och sover i sin säng med sitt draperi hängandes vid honom.

Jo, ni ser rätt! Tapeten är trasig. Vi bör nog titta ut en ny tapet. Fast jag tror att vi skjuter på det till hösten för nu ska vi vara ute och njuta av solen.

Ha en skön fortsättning på veckan!

Det är så tyst!

Startade dagen med en tidig morgonpromenad. Det absolut bästa sättet jag vet att börja morgonen på. Tyst och lungt. Nästan inga bilar och lika lite människor, bara fågelkvitter.

Lika tyst var det då jag klev in hemma efter min promenad. Endast hustomten var vaken i full färd med att förbereda nästa veckas fotbollsmatch med det lag han tränar. Efter nio började huset vakna och låta mer och mer, nu var alla vakna och efter frukost var "stämningen" på topp. Förväntansfulla grabbar som packar inför en squashcup i Göteborg med nattåg som färdsätt. Mina barn har aldrig åkt tåg så spänningen var hög! Packa, packa, packa.....svägerska och svärmor på middag....plocka ihop det sista för att vid halvsextiden åka mot Bastuträsk där tåget går ifrån. Det känns så skönt att min man följer med barnen. Tryggt och bra!

Efter att jag vinkat av dem tog jag och Wille en liten cykeltur till en lekpark för att sedan vända hem mot badbaljan för små fyraårsfötter blir huvva dynginga under en dag utan skor. Nu ligger han och har nog nyss somnat och det slår mej att det blir verkligen tyst i huset nu då de som är störst och "buffligast" lämnat huset för fem dagar framåt. Jag vet inte riktigt om jag tycker att det är skönt med tystnaden eller om det känns trist. För tillfället är det nog nyhetens behag, men jag är ganska säker på att det kommer att kännas tomt och trist innan lördag för jag är ju en som älskar att vara där andra människor finns och gärna då min familj. Liv och rörelse är toppen! Nu hoppas jag bara att killarna får en trevlig tripp till Göteborg och att matchpsyket håller så att de kan få ha roligt och känna sig nöjda hur det än må gå (jobbigast blir det troligen för Filip som ska möta killen som är rankad etta i sverige, puuhh!)

Avslutar med en bild på ett träd med mossa - mossa är kanske inte så kul i gräsmattan, men ack så fint på vissa ställen.


Fönster + spindlar = ett av det värsta jag vet!

       

För några dagar sedan då jag stod och borstade tänderna tittade jag ut genom toalettfönstret i kvällssolen och insåg att även om jag inte vill så måste fönstren putsas snarast. Tyvärr är fönsterputsning nåt jag drar mej för att göra så långt det bara går och min fasa för att putsa fönstren beror endast på fåniga små spindlar som tydligen trivs i våra fönster och dessa små liv stör min polering. I mina ögon är dessa kryp inte så små, det känns verkligen som om de ska attackera mej och krypa in under tröjärmen. Som tur är har jag en fantastisk make. Jag behöver bara yppa att det börjar vara svårt att se ut genom rutorna och vips så är de flesta fönstren rena och fina och jag slapp träffa mina enormt stora fiender!

Ha en bra fortsättning på veckan!

Två trevliga darFoto: BeckersNyaHem

Nu har jag två intressanta och trevliga arbetsdar framför mej.

Idag tar jag på mej doktorsrocken och har dagen fullbokad med hushälsebesök, vilket innebär att jag åker hem till privatpersoner och tittar över deras hus för att kunnna hjälpa dem med vad de ska göra vid ommålning. Svårt men kul.
Dagen avslutas sedan med uppmätning av gardiner hemma hos en färgsättningskund för att sedan vid 18,30-tiden hämta upp barnen på squashträningen.

I morgon kommer min arbetsdag att vara i Umeå då jag ska infinna mej på BeckersNyaHems regionsträff på Färg & Tapet där. Ska bli riktigt intressant att höra vad de vill förtälja denna gång.

Hade också tänkt visa er bilder på några nya tapetkollektioner från Midbec, men uppladdningen av bilder ville inte vad jag ville så det får bli en annan gång.

Ha en skön fortsättning på veckan


Marimekko

Foto:privat

Då vi för några veckor sedan var i Sundsvall så passade jag på att stanna till i Ö-vik på min favritaffär som jag aldrig kommer ihåg namnet på, men nåväl, där köpte jag detta Marimekkotyg som jag tänkte skulle bli en tygtavla som alla andra också gör numera. I helgen fick jag min man att spika till en ram så att jag skulle ha något att fästa tyget på. Det känns kul att jag landade i detta färgglada tyg som verkligen piggar upp vårt beiga vardagsrum:)

Vad har ni andra gjort en helg som denna?

Själv har jag hunnit med lite av varje, tidiga morgonpromenader, krattning, tvättning, lyssnat på Wille och hans barnkörlek som haft avslutning i dag, fotbollsmatch, skjutsat på squashträning, dammsugat och dammsugat vilket aldrig verkar räcka mm mm.

En titt i almanackan......
Oj, nu kliver vi in i v 20, vilket innebär att det är 5 veckor kvar till sommarlov! Jag tror att jag längtar mer än mina barn. Det ska bli så skönt att slippa tjata om läxor och sänggående fast samtidigt kan jag känna viss oro för det innebär att min äldste som ska byta skola och börja högstadiet med allt vad det kan innebära. Egentligen oroar jag mej inte för hur själva skolflytten och nya lärare och kompisar ska gå utan mer hur det ska gå för honom att hänga med i svenskan med läsningen som varit så tungt från ettan tills nu. Han lämnar också sin fantasktiska speciallärare som varit allt för honom utan henne vet jag inte hur det hade gått för honom. Vad de har kämpat tillsammans och kommit så jättelångt och nu är jag lite rädd att man ska tappa bort detta och att han ska falla tillbaka. <känner att jag nog måste ha en liten date med hans nya lärare eller mentor som det nu heter. Nej, nu måste jag avrunda kvällen för väckaren ringer prick klockan 5 i morgon bitti.

Ha en bra start på veckan!


Vill ha!
Foto: Calou.se

Är så sugen på att skaffa desa träskor till sommaren. Så här skriver man om skon på hemsidan:

Calou står för enkla, tidlösa och sköna ting. Calou är träskor som dem en gång var, men på ett nytt sätt.
För moderna kvinnor i alla åldrar som uppskattar bekväma trendiga och vackra saker. Något du blir glad av.

Är det någon som provat dessa skor?

Ha en skön regnonsdag!

Filles rum

Nu är det ganska klart i Filles rum. Ännu saknas lite listning men det tar vi framöver hppas jag :) Som jag tidigare berättade var vi till IKEA för några helger sedan bl.a. för att köpa in lite nya möbler till Filips rum. Oj vad vi har skruvat, men jag måste säga att jag är välda imponerad av han som bor i detta rum. Endast 12 år, men väldigt målinriktad och sugen på att få klart. Jag hjälpte honom bara med bokhyllan sedan fixade han det mesta av det som återstod själv. Duktigt måste jag säga. Det är ju inte alltid helt lätt att följa en instruktion. Nu hoppas jag att det är som jag tror, att om barnen får vara med och själva tycka till om inredningen så håller det mycket längre. Fel eller rätt!?
Här kommer lite bilder på hans nygamla rum.

Tanken var att detta skrivbord med tillhörande bokhylla skulle vara placerad mitt på denna vägg istället för som nu mot fönstret, men jag gjorde en mycket orutinerad planering för då allt stod klart gick inte vindstrappan att fälla ner så skrivbordet fick glatt flytta på sig ända mot fönstret. 

En liten kuddglugg blev det mellan garderoberna och sängalkoven. Mitt emot TV:n var ju inte helt fel placering tycke vissa.Jo, ni har gissat rätt! Det är fotboll som gäller. Även i bokhyllan då han "pyntat" till själv.

Ha en skön fortsättning av veckan!

RSS 2.0