Tokfika



Foto: Annah

I dag var vi bjudna på "tokfika" hem till mamma oh pappa. Och tokfika var minsanna rätt namn. Leila kan slänga sig i väggen :) Först blev vi bjudna på detta fantastiska glöggbord som innehöll det mesta. Grilljerade små skinkbitar med plommonsnutt på, ost med vindruva, chokladdoppade ananasbitar, vitlökssmörade små franskskivor med coctailtomathalva på, pepparkakor med ädelostcremefraishe på och mycket mera.

Då vi njutit klart av detta dukades bordet om till ett som var fyllt till bredden med godsaker. Nu fick vi smaska på björnakaka, tre olika rulltårtor, góbullar, dajmgömmor, muffins mm mm mm. Hur gott som helst. Hoppas detta kan få bli en tradition för det var hur gott och trevligt som helst. Tack så mycket mamma och pappa!



Foto: Annah

Vilken snö!

Det senaste dygnet har det verkligen vräkt ner med snö och till på köpet så har det stormat. Inte härligt! Nu hoppas vi att detta oväder är less på att ligga över oss och drar vidare. Hoppas verkligen att alla fåglar hunnit flytta för nu är det inte lätt att vara pippi om man inte är placerad på vår hylla i köket vill säga. Det är en smäcker och fin träfågel som kommer från min mormor och morfar. Gillar den verkligen!




I dag har det varit en kul men lite stressig dag på jobbet. Jag håller på med en färgsättning till en stor renovering på ca. 12 kontor och ett gäng med offentliga ytor. Det är sååå kul men eftersom det brinner lite i knuten för dem så har det känts aningens stressigt fast nu tror jag mej ha en ganska klar bild på hur jag tänker mej det. Ska nu bara sammaställa det i morgon så är det ganska klart sedan. I dag har min kollega Eva också jobbat och fått utstå med mina funderingar och ventileringar runt denna färgsättning. Ofta klarnar tanken om man kört fast lite bara genom att diskutera med någon. Så det är kanon med en färgsättarkollega ibland!

Nu tänker jag ta på mej alla min vinterkläder och ta en rask promenad till affären för att köpa ost och mjölk. Undra just om vi har en ost och mjölktjuv gömd i kylen för jag fattar inte hur det kan ta slut så snabbt. Visserligen är det ju tre killar i huset som gillar mjölk, men i förrgår stod det åtta liter i kylen oh nu ekar det tomt med en liten stackars fånig liter på hyllan. Undra just om man kan få ett bredband direkt till mejeriet så här på tjugohundratalet? Eller kanske en ko kunde vara nåt?

Ha en skön måndagkväll!

Tänk vad lite färg kan göra!

Vill bara visa en trapp hemma hos våra vänner som de gick lös på tidigare i höst. Det blev så jättefint! För att inte tala om den snygga tapeten de satt upp i hallen och som kan skymtas på bild 2. Tapeten heter så vackert som Anna och kommer från Boråstapeter. Ta också en titt på tapeten till höger om trappen. Credo. Ursnygg!
Tänk att få ha Anna hemma hela dagarna....måste ju vara hur kul som helst :) eller.........kanske inte! Nåväl, nu återstår bara att försöka övertala dem att sätta upp Linné 3305 i sovrummet för det är väl där den kanske ska vara. Eller vad säger du Lotta?






Nej, nu är det dax att ge sej i väg till hockeyhallen för där väntar en match mellan P97 och damlaget. Storstryk??

Varför så långt till IKEA?



Foto: Ikea

Ja, varför är det så långt till IKEA? Just nu önskar jag att jag bodde lite närmare. Såg dessa ljusstakar hemma hos Lotta idag och de var riktigt fina. Tre olika storlekar i tre olika former. Har letat något liknande länge men inte hittat några jag gillar och visst är det typiskt att när man hittat de man vill ha ska man måsta åka 55 mil tur och retur för att bli ägare till dem. Rackarns!
Kanske någon annan Skelleftebo som ska åka snart........ :)




Eco Culture











Alla foton: Eco

Eco kommer nu med en ny kollektion tapeter som har sin inspirationsbakgrund från olika delar av världen. Här hittar man en bra blandning av olika kulturer. Kanske ett semesterminne på väggen där hemma???
Jag tycker att denna kollektion är väl värd en titt då den dyker upp i slutet av november, vilket bör innebära att den dyker upp när som helst.

Ps.
Kolla in nedersta bilden..... hur snygg får en värmekälla vara egentligen???

I dag är jag ledig och ska besöka pojkarnas skola där man anordnar "Aktion julklappen" vilket inebär att eftermiddagen kantas av uppträdanden av barnen, julklappsinsamling (klapparna skickas till barn i andra länder), fikaförsäljning, loppis mm. Kul dag tycker barn och föräldrar och framför allt så är det ett väldigt gott syfte med denna dag! Bra jobbat skolan!!

Därefter får vi väl se vad aftonen har att erbjuda......middag....vet inte vad vi ska hitta på....nån som har något bra förslag??

Ha en skön fredag!

Ännu en tävling!



Hos Tidsmästarinnnan pågår en tävling där man kan vinna ett fint sinkhus!
Vill vinna!!!

Julmuggar



Suddigt foto från Rusta.se

Fick tips av min mamma om att Rusta säljer dessa småjuliga muggar. 5:- styck är ju inget att säga nåt om så jag har inhandlat sex stycken, av de som finns till vänster i bild.
Tror att dessa muggar får bli våra julmuggar här hemma.

I dag är jag & W lediga så vi tänker nog leka, baka och ta en promenad til cykelaffären för att handla cykellysen till mellanbrorsan. Tänkte också passa på att leta fram mitt gamla dockhus . Tror att W kommer att gilla att leka med det trots att han är kille. Man kan ju inte bara ha bilar runt sig hela dagarna. Det kan ju

Jag är med i en tävling!



Bild: Lånad med tillåtelse

Om du också vill vara med tycker jag att du ska kika in hos Inredning & Pyssel
som för övrigt har en fin blogg! Nu hoppas jag på nybörjartur i massor!

Äntligen klart!



Foto: Privat



Foto: Privat

Och då menar jag ÄNTLIGEN! Som ni kanske märkt så har bloggen inte varit i centrum sista tiden, utan att hålla sig vaken och få dagarna att funka har varit P1. Därför så känns det sååå skönt att köket äntligen blivit klart eller i alla fall nästan klart. Väggar och tak och kakel är klart men ännu fattas det lite då det gäller att få saker och ting på sin rätta plats igen. Många lister och sladdar blir det som ska fästas igen, men summa sumarum så är vi jättenöjda med helheten. Taratapeten från Osborn & Little blev som pricken över i:et. Känns skönt att se lite färg direkt man tittar in i köket. Det blir man glad åt tror jag!

Ha en skön veckostart!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Backebo . Reglerna är följande:

Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Sju saker om mig.

1. Jag har svårt att låta bli att hoppa i vattenpölar när det regnar.
2. Älskar alla årstider, men sommaren är absolut det härligaste som finns.
3. Käkar losecliknande preparat allt för ofta.
4. Borde ha glasögon
5. Kommer aldrig någonsin att avge ett godislöfte.
6. Har aldrig hoppat från någon trampolin i badhuset och kommer aldrig att göra det heller.
7. Ser superdöd ut utan smink. (Min man kan intyga eftersom han ofta undrar om jag är sjuk då)

Utmaningen skickar jag vidare till alla som vill och kan!

Ha en trevlig kväll!

Ökentorka



Foto: Lånat från nätet

Ökentorka, mer ökentorka. ökentorka i massor.................
En liten sammanfattning på mitt bloggliv just nu. Kanske kan det bero på att fritiden är lika med 0 och mörkret är maximalt. Galet nog så känner jag att jag längtar lite efter ett tunnt snötäcke som kanske kan få mej att piggna till en smula.

Vaknar pigg och alert varje morgon (kanske mest beroende på att jag är morgonpigg) och fram för allt full av energi, men innan dagen är slut och alla åtaganden är utförda så är ALL energi puts väck. Längtar då mest efter att få sjunka ner i soffan med en kopp te, vilket jag inte borde göra utan i stället satsa på att tapetsera klart köket som blir så fint med sin nya blå/turkosa vägg med fåglar på. Det känns så kul att det händer något i detta beiga hus. Återkommer med bilder då det är klart. Just nu är jag så glad att jag har en man som inte riktigt är lika tom på energi som jag så i kväll målar han lister och vårt lilla barbord och stolar som nu ska bli vita. Hade tänkt att de skulle bli högblanka, men där blev det tvärnit eftersomn den färgen är lösningsmedelsburen, vilket innebär att färgen torkar långsamt och att vi behöver lacknafta till rengörning av penslarna och det ville inte den piggare av oss två så bordet blir nog halvblankt om det inte går att omvända honom på något sätt vill säga. Nåväl hur det än blir så kommer det att bli bra mycket bättre än det är i dag

I dag på jobbet kunde jag bara konstatera att det var inte lugnare där heller.....borde egentligen jobba över någon kväll för att få saker och ting gjorda någon gång så att det inte ska hänga över mej hela tiden. Vi får väl se vad veckokvällarna har att erbjuda i gluggar ämnade till övertid.

Nej nu får det vara slut på detta babblande med tanjentbordet och istället få barnen att släcka sänglamporna snart så att de är lite piggare i morgon än de var i dag.

Ha en skön tisdag i morgon.

RSS 2.0