Kyckling och svartvinbärsblad

Här kommer receptet på kycklingen och svartvinbärsbladsdrickan jag bjöd på då jag fyllde 40.
Många har frågat efter det och det är ju kul.

Eftersom kycklingen ska serveras kall så känns detta som en bra sommarmat, men trots att hösten bankar på dörren så tror jag att ni kan njuta av det. Ett tips kan ju vara att servera den med en varm potatisgratäng så blir det inte så hurvigt i magen.



Kycklingfileér i marinad med grön sås                               10 port
8 kycklingfileér
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan

Grön örtsås:
1 dl hårt packade basilikablad
1 dl hårt packade periljeblad
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2-3 krm salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
4 dl matlagningsyoghurt

Gör så här:
Stek kycklingen i matfett i omgångar 8-10 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.

Blanda alla ingredienser till marinaden.

Lägg de nystekta kykclingfileérna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt de marinera i någon timme. Vänd plastpåsarna några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingen. Lägg dem i kylskåp när de svalnat.

Skär upp tunna skivor, ca 1 cm breda och lägg upp på serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.

Grön örtsås:
Lägg basilikablad, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en grön sås.

Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål och ringla restan över.



Svartvinbärsbladsdricka
2 liter svartvinbärsblad
2 liter vatten
2,5 kg socker
3 citroner
50 gr citronsyra

Skölj bladen. Lägg i en ren hink.

Koka upp vattnet. Rör i sockret till det löser sig.

Borsta citronerna väl. Skär dem i tunna skivor och ta bort kärnorna. Lägg citronerna bland bladen.

Häll lagen över lagen och citronsyran. Rör om. Täck över och låt stå kallt i 5 dygn. Sila därefter bort blad och citroner. Häl upp på rena flaskor.

Hoppas det ska smaka!

Kommentarer
Postat av: marta

TACK, det var riktigt smarrigt! Kycklingen kommer att göras många gånger.

2008-09-04 @ 20:56:02
Postat av: Anneli

Läser man receptet så blir man riktigt sugen. Kram

2008-09-05 @ 15:37:21
URL: http://backebo.blogg.se/
Postat av: Eva

hej igen

Kolla in den här länken, ser ut som ganska kuliga tapeter

http://www.familyliving.se/bloggare/fixa-dona/2008/09/05/lekfulla-retrotapeter/index.xml?comment-saved=1&all-comments=1#comments

2008-09-05 @ 18:31:04
URL: http://tapeterochteak.blogg.se/
Postat av: jenny

Mm.mm.mm!!! lät gott. tack för receptet:-) Trevlig helg/jenny

2008-09-05 @ 19:42:26
URL: http://jennyshus.webblogg.se/
Postat av: Ia

Tack för recepten, det var sååå GOTT! Kul att du blev nöjd med DIN dag, det var trevligt att få vara med och förgylla den! Hoppas bara att det inte var massagen som satte igång förkylningen...:( Nu får vi hoppas att snuvan fort går över!

2008-09-06 @ 09:39:19
Postat av: K

Verkade mycket gott det där. Spännande med drickan, blev lite sugen att prova men just nu går det ju inte , när vi ska åka bort.

Ha en bra helg!

Kram!

2008-09-06 @ 19:47:33
URL: http://husetpabacken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0